9789033835377_aanb

De majesteit van het Belangrijk

De majesteit van het BelangRijk ligt al bijna 68 weken op bed. Ziek. En woest op iedereen. Dokter Stethoscoop en zijn drie vrienden proberen alles om haar gezond te krijgen. Helaas, niets helpt. Hun enige hoop is een eeuwenoud recept, maar als hare majesteit daarvan hoort, wordt ze zo kwaad dat ze de dokter het paleis uitstuurt. En die vertrekt, maar niet zonder de geheime envelop mee te nemen...

Verweven in het verhaal ontdekken de lezers een aantal leuke creatieve opdrachten om zelf te doen, zoals onzichtbare inkt maken.

Dit is een verrassend, fantasierijk boek voor kinderen vanaf 9 jaar. Een prachtig cadeau voor de feestmaanden!

Actieboek voor de bovenbouw voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2018.

Reacties van lezers

Wij als leerkrachten van het SBO Het Speelwerk in Zwolle wilde laten weten dat wij met de hele school jouw boek uitspelen. De majesteit van het BelangRijk. Echt top geschreven

-SBO Het Speelwerk-

Het verhaal is knap opgebouwd en lees gemakkelijk. Maar het bijzonderst is
het verhaal dat je bijblijft en waar je nog eens over nadenkt. Het leest als
een sprookje. 

-door Hans Mijnders

De titel zorgt al voor een denkrimpel in je voorhoofd. De majesteit van het BelangRijk… dat is toch geen goed Nederlands? Er lijkt een woord te ontbreken. En staat er nu een hoofdletter R midden in het woord? Hmm, vreemd. Misschien staat de oplossing wel in het boek.

Het verhaal heeft in eerste instantie veel weg van een sprookje ‒ boze koningin, grappige namen en veel fantasie. Maar als je goed oplet, kom je erachter dat je het verhaal eigenlijk allang kent. Dat is een mooie eyeopener.

Heel geschikt om in de klas voor te lezen!

HK

waar-zijn-de-plaatjes